Karpuz, ince dilim kaşar peyniri, buzlu rakı
Düşlerim gerçekleşmedi akan yorgun ömrümde
Bir kız sevdim sanırsın göl üstünde nilüfer
Hayat sorularıyla cehennem oldu hep içimde

Karpuz, ince dilim kaşar peyniri, buzlu rakı
Elveda gençliğim, acılı orta yaşım, anılarım
Bir şiirin güzel bir dizesine canımı verirdim
Ya da babamın dizinde yatıp türkü dinlemeye

Karpuz, ince dilim kaşar peyniri, buzlu rakı
Tahta masanın köşesinde yıpranmış kitaplar
Yıllar sonrasına kalsın, fotoğrafımı çeksinler
Bir martıyı gagasından öperken, ellerim ıslak

Hoş geldin yeni yaşım: doğum günüm kutlu olsun! (Doğum Günün Kutlu Olsun adlı şiirinden)

HAYATI

19 Ağustos 1950 günü Manisa’nın Turgutlu ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Manisa’da tamamladı. Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. İzmir’de “Devrimci Kültürde Çıkış” ve “Agora” adlı iki dergi çıkardı. Cumhuriyet gazetesi Kitap eki için kitap tanıtım yazıları kaleme aldı. TRT İzmir Radyosu için şiir ve öykü programı olan “Düşler Bahçesi”ni hazırladı ve iki yıl boyunca bu programın sunuculuğunu yaptı.

Timuçin Özyürekli’nin eserleri sırası ile Yeditepe, Yansıma, Yarına Doğru, Doğrultu, Dönemeç, Yeni Sanat, Türkiye Yazıları, Yürüyüş, Sanat Emeği, Bilim ve Sanat, Sanat-Edebiyat/81, Gerçek Sanat, Varlık, Adam Sanat, Mecene, Kum ile kendisi tarafından çıkarılan Devrimci Kültürde Çıkış ve Agora dergilerinde yer buldu.

Türkiye Yazarlar Sendikası ve Edebiyatçılar Derneği üyesi olan Timuçin Özyürekli, TAYAD, Petrol-İş ve İzmir, Buca Belediyesi Ali Rıza Ertan şiir ödüllerinin sahibi oldu.

“Yapay olanın çekiciliğini aşarken kendine üç yol çizmiştir: Bunlardan ilki, birey olarak kendi gelişim çizgisini ele almaktır. Yalnız bunu yaparken, yaşamın çekici gelen dilimlerinin ardından giderek diğer bölümlerin üstü örtülmemiştir. İkincisindeyse Özyürekli, birey olarak kendi gelişimini besleyen ve bütünselliğin temel parçalarından biri olan dış gerçekliği ele almıştır. Üçüncü çizgi, bu iki çizginin verilerinden de yararlanarak bir bileşim şiiri yazılarak oluşturulmuştur.” (İbrahim Oluklu)

ESERLERİ

ŞİİR:  Şafağın Buğusu (1982’de’), Merhaba Yaşamak (1983’te), Sonsuz (tüm şiirleri, 1996’da), Fırtına Kuşları (2002’de), Mustafa Kemal’in Süvarileri (2002’de).

 

Paylaş