HAYATI
Öykü yazarı. 1 Şubat 1956 günü Siirt’e bağlı Pervari’de dünyaya geldi. Tecelli imzasını da kullandı. Fatma Hanım ile din görevlisi Salih Sırma’nın oğlu. İlahiyatçı yazar İhsan Süreyya Sırma amcasının oğludur. 1975’te Siirt Tarım Meslek Lisesi’ni, 1991’de Birmingham Inlingua School’u bitirdi. Bir süre Tarım Bakanlığı’nda çalıştıktan sonra sulama uzmanı olarak özel sektörde yöneticiliğe başladı. Kırkmerdiven dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. TYS, Edebiyatçılar Derneği ve Antalya Sanatçılar Derneği üyesi. Antalya’da yaşıyor; evli, iki çocuk babası. İlk öyküsü (“Zavallı Kadir”) 1972’de Görüş gazetesinde çıktı. Öykülerini Kırkmerdiven, Bahçe ve Katılım dergilerinde yayımladı. Öykülerini toplumsal sorunları gerçekçi bir dille yansıttığı kabul edildi.
ESERLERİ
Öykü:
- Berfin, İzmir: İz, 1987
- Botan, İzmir: İz, 1989
- Ferman, İzmir: İz, 1991
- Kasaplar Deresi, İzmir: İz, 1991
- Nurhak, İst.: Ekol, 1997
- Toplu Öyküler, İst.: İstanbul, 1998.
ESER ÖRNEKLERİ
SAVAŞ VE KADIN’DAN
Allah’ı aramak için göklerde dolaşmak gerekmiyor. Eğer o her yerdeyse, ilham ve rüyalara gerek yoktur. Bilim ile onu bulabiliriz, ıssız köşelerde, inzivalarda, halüsinasyonlarda aramak yanlıştır.
…
Çünkü toplum bize karşı, yasalar bize karşı, töreler inançlar bize karşı. Kurtuluş ise mucize!.. Güçsüz olduğumuz için başkaldıramıyoruz. Başkaldıramadığımız için güçsüzüz. En iyisi akıllı olmak. Kurnaz olup gününü gün etmek. Herşeye gülüp geçmek. İşte bizim tesellimiz bu.
KAYNAKÇA: Işık, 537; M. Başaran, “Bıçakçı Kafası”, Milliyet Sanat, S. 181 (Aralık 1987); İ. Oluklu, “Toplumsal Trajedileri Yazabilmek”, Kıyı, S. 46 (Ocak 1990); Kim Kimdir, 620.