HAYATI

Roman yazarı. 1914 yılında Akka’da dünyaya geldi. 1 Ocak 1984 günü İstanbul’da yaşama veda etti. Orta ve lise eğitimini Harbiye’de tamamlayan Ahmet Cemil Akıncı, 1934’te Topçu Okulu’ndan mezun oldu. Daha sonra silahlı kuvvetlere katıldı ve çeşitli rütbelerde TSK’da görev aldı. 1960’da albay rütbesinde iken kendi isteği ile emekliye ayrıldı. Romanlarında dini ve milli konulara yer verdi. Eserlerini kaleme alırken kullandığı kaynakların sağlıklı olmadığı yönünde birtakım eleştirilere uğramıştır.  

ESERLERİ

Roman:  

  • Hilallerin Gölgesinde, Kâbe’ye Doğru (27 peygamber, 27 cilt, 2. bas.1981) 
  • Kâbe’den Fışkıran Nûr (15 cilt, 1983) 
  • Yaylanın Derdi 
  • Hazret-i Ebubekir 
  • Hazret-i Ömer 
  • Hazret-i Osman 
  • Hazret-i Ali 
  • Hazret-i Hatice 
  • Halîlü’r-Rahman Hazret-i İbrahim 
  • Yüzbaşı Murat 
  • Elif Sultan 
  • Asil Düşman 
  • Sabır Çağlanı Peygamber Hazret-i Eyyûb, Selçuk Kartalı Aldoğan, Hazret-i Aişe 
  • Hazret-i Fâtıma, Hazret-i Âmine, Hazret-i Hamza 
  • Gir Cennetime. 

Diğer Yapıtları:  

  • Rahmet Müjdecisi Hazret-i Muhammed’in Hususiyetleri 
  • Hazret-i Peygamber’in Savaşları 
  • Mehmetçikle 30 Yıl, Cinler Alemi. 

ESER ÖRNEKLERİ

HZ FATIMA’DAN

Varaka: Belki henüz sen, Fâtıma’nın o ay aydınlığındaki yüzünden taşan masumiyeti, hüznü farketmedin. Sana gösterilmesi bunlar. Fakat ben buna erdim… Göz pınarlarımda birikenler, gözlerimin yaşı değil ey Hatice! Fâtıma’nın nurundan bana armağan edilen iki rahmet incisi… Ah, imkân olsa da onları daima taşıyabilsem, kaybetmesem! 

Bugün Muhammed (sav)’e yapılan ameliyat bir sükunet ameliyatıdır… Eğer bu ameliyat yapılmasa, Hz. Muhammed (sav) Cebrail (as)’ı gördüğü zaman yüreği bu durumu kaldıramaz, çıldırdı. Sakın endişelenme. Muhammed (sav)’e bize açılmayan sırlar perde perde açılacak, o da onları izleyecektir. 

“Ey Ali! Semadan ağır, toprak ve denizden geniş, taştan katı, ateşten yakıcı, zemheriden soğuk, zehirden acı, olanlar nedir?” Hz. Ali, buna bir ilhamla cevap verdi: “Semadan ağır olan şey Halka iftiradır. Topraktan geniş ise haktır. Kanaat sahibi kalp Denizden zengindir. Münafık kalbi ise Taştan katıdır. Ateşten fazla yakan Zalim hükümdardan başkası mıdır? Ancak o öylesine yakar. Zemheri soğuğu Alçağa el uzatıp İhtiyacını bildirmektir. Zehirden acı diye Ben ancak sabrı tattım.” 

KAYNAKÇA: İhsan Işık / Yazarlar Sözlüğü (1990, 1998) – Türkiye Yazarlar Ansiklopedisi (2001, 2004) – Encyclopedia of Turkish Authors (2005) – Resimli ve Metin Örnekli Türkiye Edebiyatçılar ve Kültür Adamları Ansiklopedisi (2007, 2009) –  Ünlü Edebiyatçılar (Türkiye Ünlüleri Ansiklopedisi, C. 4, 2013) – Encyclopedia of Turkey’s Fomous People (2013) –  Diyarbakır Ansiklopedisi (2013) 

Paylaş